recept van de maand: Spaanse tortilla(2 porties) |
|
Bereidingswijze
- Meet de olijfolie af.
- Schil de aardappelen. Snijd ze in dunne plakken.
- Snijd de ui in ringen.
- Verhit de olie op zacht vuur in een grote koekenpan.
- Doe hierin de plakken aardappelen en de uienringen.
- Het is niet bedoeling dat de aardappelen bruin worden. Het is de bedoeling dat je de aardappelen op deze manier gaart.
- Haal de aardappel en uien na 20 minuten uit de pan. Laat ze uitlekken.
- Zeef de olie. Die kun je nog een keer gebruiken.
- Klop de eieren los.
- Voeg de aardappelen en uien hieraan toe. Laat het even intrekken.
- Giet een scheut olijfolie in de koekenpan.
- Verdeel de plakken aardappelen, de uien en het ei hierover.
- Zet het vuur laag.
- Na 10 tot 15 minuten kun je de tortilla voorzichtig draaien.
- Zorg ervoor dat de tortilla loslaat van de bodem van de koekenpan. Dit kun je doen met een spatel of door te schuiven met de pan.
- Houd in 1 hand de koekenpan vast en in de andere een grote deksel van een pan met het handvat naar beneden.
- Laat de tortilla op het deksel glijden.
- Leg de koekenpan nu als een deksel op de tortilla. En draai de tortilla om. Hij ligt nu in de pan met de bruine kant boven.
- Bak de tortilla nog 10 minuten totdat de onderkant ook bruin is.
- Snijd de tortilla in punten. Lekker met een salade van tomaat met paprika.
- Smakelijk eten!
|
|
|
|
|