recept van de maand: Spaanse tortilla(2 porties) 
 Bereidingswijze


  1. Meet de olijfolie af.
  2. Schil de aardappelen. Snijd ze in dunne plakken.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Verhit de olie op zacht vuur in een grote koekenpan.
  5. Doe hierin de plakken aardappelen en de uienringen.
  6. Het is niet bedoeling dat de aardappelen bruin worden. Het is de bedoeling dat je de aardappelen op deze manier gaart.
  7. Haal de aardappel en uien na 20 minuten uit de pan. Laat ze uitlekken.
  8. Zeef de olie. Die kun je nog een keer gebruiken.
  9. Klop de eieren los.
  10. Voeg de aardappelen en uien hieraan toe. Laat het even intrekken.
  11. Giet een scheut olijfolie in de koekenpan.
  12. Verdeel de plakken aardappelen, de uien en het ei hierover.
  13. Zet het vuur laag.
  14. Na 10 tot 15 minuten kun je de tortilla voorzichtig draaien.
  15. Zorg ervoor dat de tortilla loslaat van de bodem van de koekenpan. Dit kun je doen met een spatel of door te schuiven met de pan.
  16. Houd in 1 hand de koekenpan vast en in de andere een grote deksel van een pan met het handvat naar beneden.
  17. Laat de tortilla op het deksel glijden.
  18. Leg de koekenpan nu als een deksel op de tortilla. En draai de tortilla om. Hij ligt nu in de pan met de bruine kant boven.
  19. Bak de tortilla nog 10 minuten totdat de onderkant ook bruin is.
  20. Snijd de tortilla in punten. Lekker met een salade van tomaat met paprika.
  21. Smakelijk eten!

 
Website  |   Contact  |   Aanmelden
 
...